Online Store Theme Logo

100% garancia

C vitamin

c-vitamin

A C-vitamin a világ talán legismertebb és legelterjedtebb vitaminja. Szinte mindenki hallott előnyeiről, és rengetegen szedik rendszeresen vagy időről-időre. A C-vitamin természetes formájának, az aszkorbinsavnak a felfedezése az orvosi Nobel-díjas magyar tudós, Szent-Györgyi Albert biológiai égésfolyamatokkal kapcsolatos munkájához kötődik.

A C-vitamin a szervezet számára nagy mennyiségben és állandóan szükséges antioxidáns, amely vízben oldódik és a szervezet sem magának előállítani, sem hosszabb távon tárolni nem képes. Hiánybetegsége a skorbut, amely nagyon kellemetlen tünetekkel, súlyos esetekben akár halállal végződhet. Mára a nyugati világban a viszonylag jó táplálkozási feltételek miatt igen ritka, de étkezési zavarok vagy nagyon egyoldalú táplálkozás esetén kialakulhat. A fel nem használt C-vitamin mennyiség a vesékben választódik ki és a vizelettel ürül ki a testből, ezért érdemes olyan táplálékkiegészítőt szedni, amely úgynevezett nyújtott felszívódású.

A Vitaking C-1000 mg Vitamin TR time nagy vitamindózisa 8-10 óra alatt szabadul fel, így a szervezetet a nap folyamán folyamatosan ellátja a szükséges mennyiségű C-vitaminnal, ezért kiválóan alkalmas a szervezet védekezőképességének fenntartására. A C-vitamint a legtöbb ember immunerősítő hatása miatt szedi, főként télen, megfázós, zimankós időszakban megelőzés céljából, vagy mikor valamilyen influenzaszerű megbetegedés kezdi átvenni az uralmat a szervezet fölött. Ilyenkor fontos szerepet játszik a nátha kezelésében. Azonban a C-vitamin pótlása számos egyéb okból is fontos. Nélkülözhetetlen az idegrendszer, a bőr, haj, körmök, fogazat, csontok, fogíny, a szív- és érrendszer, a keringés egészségének fenntartásához, továbbá kulcsszerepet játszik a vas felszívódásában és a biológiai égésfolyamatokban.

A szervezet napi C-vitamin-szükséglete igen változó, míg a normál működéshez 80 milligramm is elég lehet, influenzás időszakban ennek legalább tízszerese ajánlott. Fokozott C-vitamin-szükséglete van a dohányosoknak, betegeknek, várandós nőknek és fokozott fizikai igénybevétel esetén is jelentősen nő a szükséges mennyiség. Mára elfogadott nézet, hogy napi 2000 milligramm C-vitamin szedése kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás mellett biztonságos, általában semmilyen mellékhatással vagy káros következménnyel nem jár.

Tovább a vásárlásra Megnézem az árakat