Online Store Theme Logo

100% garancia

K-vitamin

k-vitamin

A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, az emberi szervezet a májban képes tárolni azt. Fontos szerepet játszik a normális véralvadásban, megakadályozza a vérzékenységet, megelőzi a vérszegénységet, amely fáradtsággal, gyengeséggel és szédüléssel jár.

Óriási szerepe van az egészséges csontozat felépülésében és megőrzésében, valamint a szív, vér, erek és a teljes keringési rendszer egészségében. Szabályozza a kalcium beépülését. Szerencsére a súlyos hiánybetegség kialakulása meglehetős ritka, enyhébb hiány azonban különböző élethelyzetekben kialakulhat. Ez rövid úton törékeny csontokat, könnyen romló fogakat, keringési és szívproblémákat eredményez. Pótlására szükség lehet erős antibiotikum kúrát követően, táplálkozási zavarok, irritábilis bél szindróma, gluténérzékenység, magas vérkoleszterin-szint esetén vagy olyan újszülöttek esetében, akik bélflórája valamilyen okból túl gyenge.

A K-vitaminhiány megelőzésének érdekében érdemes odafigyelni, hogy az étrendben megfelelő hangsúlyt kapjanak az ezt a vitamint tartalmazó élelmiszerek. Zöld leveles zöldségek, mint a spenót 100 grammonként akár 300 mcg K-vitamint is tartalmazhatnak, a brokkoli, spárga, káposzta és a szójaolaj, valamint a marhamáj és a zöld tea is kiváló forrásai. Az ajánlott beviteli értékek eltérők nők és férfiak számára: egy felnőtt férfinak 120 mcg, míg egy felnőtt nőnek 90 mcg K-vitamin bevitele ajánlatos. A K-vitamin pótlására olyan táplálékkiegészítő ajánlott, amely D-vitamint is tartalmaz, hiszen ezen tápanyagokat szervezetünk együtt tudja a legjobban hasznosítani.

Erre kiválóan alkalmas a SynergyTech K-vitamin-kompex 1000mcg + D3 4000 NE Forte étrendkiegészítő csepp, amely nem csupán megfelel ezen követelményeknek, de kiváló minőségű európai termék. A tápanyagpótlás kalcium, magnézium és C-vitamin szedésével tehető teljessé. Nagyobb mennyiségű kalcium szedésekor a K2-vitamin pótlása a legfontosabb, hiszen ez aktiválja azokat a fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahol hasznos (csontok, fogak, fogíny), ne pedig oda, ahol kárt okoz (az erek fala).

Tovább a vásárlásra Megnézem az árakat