Online Store Theme Logo

100% garancia

Zöld tea

Zöld tea

A zöld teát az ember évezredek óta fogyasztja testi és szellemi egészségének megőrzés érdekében és annak élénkítő hatása miatt. A távol-keleti kultúrákban kiemelt helyet foglal el, a Japán teaszertartás világszerte ismert. A zöld tea mai ismereteink szerint az egyik legegészségesebb ital mind közül. A zöld teában található polifenolos vegyületek fokozzák a nyugalmi anyagcsere mértékét, ezáltal súlycsökkenést okozhatnak. Két-három csésze zöld tea áltagosan 240-320 milligramm polifenolt tartalmaz, amelynek révén fokozza az anyagcserét és növeli az elégetett zsír mennyiségét. A zöld tea csökkenti a koleszterin- és vértriglicerid-szintet.

Amerikai kutatók eredményei szerint a napi két-három csésze zöld tea fogyasztása a szívroham kockázatát mintegy 11 százalékkal csökkenti, bár az pontosan nem tisztázott, hogy melyik összetevője képes erre. Az atherosclerosis az érelmeszesedés egyik fajtája, amely során a koleszterin felhalmozódásának következtében az artériák falai elveszítik rugalmasságukat és megkeményednek. Ez pedig a csendes gyilkosként emlegetett magasvérnyomás-betegséghez vezethet, ami pedig szívbetegséget, szívrohamot vagy stroke-ot okozhat.

Mivel a zöld tea a koleszterinszintet csökkenti, a szabad gyököket pedig eltávolítja, az atherosclerosis ellen is segíthet. Habár a csontok a nők és a férfiak esetében is gyengülnek az idő előrehaladtával, az 50 feletti, menopauzán áteső nők esetében a legnagyobb a csontritkulás kialakulásának valószínűsége. Ezen betegség esetében a csontok porózussá válnak és könnyen törnek. A zöld tea olyan anyagokat tartalmaz, amelyek javíthatják a csontsűrűséget és csökkenthetik az osteoclastok aktivitását, amelyek gyakran felelősek a kóros csontelváltozásokért.

A középkorú nőket rengeteg stressz éri, amely a kutatók szerint az időskori demencia egyik legfőbb kiváltó oka lehet. Japán kutatók vizsgálatai során kiderült, hogy legalább napi két csésze zöld tea fogyasztása 70 év felett jelentősen csökkentheti a szellemi leépülés mértékét. A Naturland Zöld Tea kiváló minőségű tealevelekből készül, a gyártás során a hagyományos eljárások találkoznak a modern technológia vívmányaival, így a termék megőrzi a tea minden jó tulajdonságát

Tovább a vásárlásra Megnézem az árakat